Rıdvan Dilmen: "Bein Sports’un çekiliyorum deme ihtimali var!"
PAZAR, 3 MAYIS 2020 22:37

Rıdvan Dilmen, NTV’de yayınlanan %100 Futbol programında son gelişmeleri değerlendirdi.

İşte yaptığı açıklamalar:

“TFF’nin yayınladığı genelge hakkında negatif bir görüş vermek istemiyorum ama genel olarak konuşursam hiçbirimizin bugün söyledikleriyle yarın olacaklar bir olmayabilir. Doğru bir karar vermek için dünyayı takip etmemiz lazım. Ancak Türk fubolunun bir avantajı var. Burada futbol ailesi, kendi kararını kendisi veriyor. Bugün esnaflarımızın bağlı oldukları, kendilerine özel sağlık kurulları var mı? Yok. Sağlık bakanlığına bağlılar. Ancak TFF’nin bağlı olduğu ve kendisine özel bir sağlık kurulu var. İçerisinde yaklaşık 20’ye yakın sağlıkçısı, bilim insanları var ve bu isimler futbolun içerisinde olan insanlar.Bu isimler ciddi bir çalışma içerisindeler. TFF, şöyle bir üçgen içerisinde: Uzmanlar, kuüplerle görüşüyor; Kulüpler, TFF ile görüşüyor; TFF, uzmanlarla görüşebiliyor. Şu an gözükene göre kimse risk almak istemiyor. Zaten TFF’nin yayınladığı genelge oynayalım, oynamayalım genelgesi de değil”
“Duyduklarıma göre 12 haziran planına göre 3 gün önce bir toplantı yapılmış. Bu toplantıya TFF, kulüpler birliği ve milli takım teknik direktörü Şenol Güneş gibi isimler katılmış. Aldığım duyumlara göre Şenol Güneş, oyuncuların içerisinde bulundukları psikoloji sebebiyle ligin oynanmasını doğru bulmuyor. Oyuncular arasında oynamak isteyen isimlerde var, oynamak istemeyenlerde. Şöyle bir gerçek var ki bilim kurulu raporu sonrasında TFF ve kulüpler birliği bir toplantı yapacak. TFF, kulüplere bu raporlar sonucunda düşüncelerini soracak. Yani “içerisinde bulunduğumuz durum bu, oynamak istiyor musunuz?” sorusunu kulüplere soracak. Ben oynansın ya da oynanmasın demiyorum. Şu an tam ortadayım. Herhangi bir şey için taraf değilim.”
“Bütün bunların içerisinde yayıncı kuruluşu da unutmamak gerek. Bein Sports’un bugün çekiliyorum deme ihtimali var. O zaman içerisinde olduğumuz durum daha vahime dönüşür. Aldığım duyumlara göre Bein Sports, çekilmeyi düşünüyor. Fransa, liglerini bitirme kararını nasıl verdi? PSG büyük bir farkla öndeydi. Ligin kaderi belliydi. Türkiye’de bu karar nasıl alınacak? Şampiyonluk yarışı var, küme düşme yarışı var. O yüzden erken konuşmamak lazım.”
Yorum Yaz
0 / 500
sil
gönder
Yorumlar
filtreler
Yorumlar Yükleniyor...