Kronoloji - Adım adım UEFA'nın Koronavirüs'e karşı aldığı önlemler!
PERŞEMBE, 16 TEMMUZ 2020 04:35

UEFA, pandemi süresi boyunca Koronavirüs'e (Çovid-19) karşı aldığı önlemleri kronoloji olarak açıkladı. Bütün kararların, UEFA tarafından, Avrupa'daki geniş futbol topluluğuyla işbirliği içinde aldığını ve sporun en zorlu mücadelesinde spora ve sporculara ışık tutmak niyetinde olduklarını açıkladı.

9 Temmuz - Son 16 maçları onaylandı

Kalan tüm 2019/20 UEFA kulüp müsabaka maçlarının seyircisiz kapalı kapılar ardında oynanacağı doğrulandı, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi Turu 16 ikinci maçın ev sahibi takımların kendi stadyumlarında yer alacak.

Sıhhi ve hijyenle ilgili prosedürlerin çerçevesini belirleyen UEFA, Oynamaya Dönüş Protokolü'nü de onaylandı.

kaynak   

18 Haziran - Geçici FFP önlemleri ve yeni yaz transfer penceresi teklifi

Finansal adil oyun düzenlemeleri için geçici tedbirler, uyumlu bir yaz transferi penceresi çağrısı ve 2022 FIFA Dünya Kupası eleme çekiliş prosedürünün teyidi, sonuçlar arasındadır.

kaynak 

17 Haziran - UEFA karşılaşmaları Ağustos ayında başlayacak

UEFA İcra Komitesi, 2019/20 UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin sonraki aşamaları da dahil olmak üzere çeşitli UEFA kulübü ve milli takım müsabakaları için formatı, takvimi ve mekanları onayladı. 12 UEFA EURO 2020 ev sahibi şehrin tümü ve yeni maç programı onaylandı.

UEFA Başkanı Aleksander Čeferin - "Neredeyse tüm yarışmalarımıza devam edebildiğimiz için çok mutluyum. Taraftarların uzun süre yokluğuna katlanmak zorunda kalmayacağımızdan ve fazla süre geçmeden stadyumlara girmelerine izin verileceğinden eminim. "

UEFA tıbbi protokolünün temel ilkeleri de onayladı. Yarışmalar devam ederken tüm katılımcıların UEFA maçlarına sağlığını korumak için kapsamlı bir sıhhi planın oluşturulmasını sağlamak için önümüzdeki birkaç hafta içinde ayrıntılı kılavuzlar belirlenecektir.

kaynak 

23 Nisan - İcra Komitesi, UEFA yarışmasına katılmaya uygunluk yönergelerini onayladı

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), Avrupa Ligleri (EL) ve FİFPro Avrupa ile ortaklaşa kurulan Çalışma Grupları ile ilgili güncellemeler. Takvim Çalışma Grubu iki senaryoyu inceliyor:

  • Her ikisi de UEFA kulüp müsabakalarından önce yerli futbolu öngörüyor
  • Biri Ağustos ayında UEFA maçlarına yeniden başlamadan önce müsabakaları paralel olarak yürütmeyi, diğeri ise yerel maçları tamamlamayı hedefliyor.

2020 EURO

UEFA EURO 2020'nin 2021 yazına ertelenmesinin ardından İcra Komitesi, turnuvanın isminin UEFA EURO 2020 olarak kalması kararını varıyor.

kaynak 

23 Nisan - UEFA Kadınlar EURO, 2022 yazında oynanacak

Ertelenen UEFA Bayanlar EURO 2021, 6 ila 31 Temmuz 2022 arasında İngiltere'de oynanacak. Bütün etkinliklerin önümüzdeki sene aynı stadyumlarda yapılması planlanıyor.

kaynak 

16 Nisan - UEFA İcra Komitesi gelecek hafta toplanacak

UEFA İcra Komitesi 23 Nisan'da, koronavirüs salgınının Avrupa futbolunda yarattığı etkilere ilişkin en son gelişmeleri tartışmak üzere bir güncelleme toplantısı için video konferans yoluyla toplanacak. Toplantı, 21 Nisan'da UEFA 55 üye derneklerinin Genel Sekreterleri için bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.

kaynak 

1 Nisan - UEFA tüm Haziran milli takım maçlarını erteledi

Haziran 2020'de oynanacak erkek ve kadınlar için tüm milli takım maçları bir sonraki duyuruya kadar ertelendi. Buna, UEFA EURO 2020 için oynanan maçlar ve UEFA Kadınlar EURO 2021 için eleme maçları dahildir.

Merkezi uluslararası hazırlık maçları da dahil olmak üzere diğer tüm UEFA müsabaka maçları, bir sonraki duyuruya kadar ertelendi.

Diğer kararlar:

  • Genç milli takım müsabakaları güncellendi
  • Nisan 2020'de yapılması planlanan UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi finalleri bir sonraki duyuruya ertelendi
  • Tüm 2020/21 UEFA kulüp müsabakalarıyla ilgili son tarihler bir sonraki duyuruya ertelendi
  • Kulüp lisanslama ve finansal adil oyun taahhüdü ve güncellemeleri yapıldı

kaynak 

30 Mart - UEFA Ulusal Dernekler Genel Sekreterleri ile görüşecek

Tüm UEFA milli takım ve kulüp müsabakalarındaki gelişmeleri incelemek için bir araya gelerek, FIFA ve Avrupa düzeyindeki ilerlemeyim oyuncu sözleşmeleri ve transfer sistemi gibi konular tartışıldı.

kaynak 

23 Mart - UEFA kulüp finalleri ertelendi

Avrupa'daki COVİD-19 krizinin bir sonucu olarak, UEFA resmen Mayıs 2020 için planlanan maçları ertelemeye karar verdi:

  • UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finali
  • UEFA Avrupa Ligi finali
  • UEFA Şampiyonlar Ligi finali

kaynak 

20 Mart - UEFA futsal yarışmalarının ertelenmesi

COVİD-19'un Avrupa'da yayılması ve hükümetler tarafından getirilen seyahat kısıtlamaları nedeniyle yaşanan gelişmeler ışığında, futsal turnuvaları ve yaklaşan etkinlikler bir sonraki duyuruya kadar ertelenmiştir.

17 Mart - Avrupa futbol ailesinin COVİD-19'un yarışmalar üzerindeki etkisine eşgüdümlü bir yanıt vermesi

UEFA, Avrupa Kulüpler Birliği, Avrupa Ligleri ve FİFPRO Avrupa, Avrupa futbolunun COVİD-19 salgınının yarattığı zorluklara nasıl tepki vermesi gerektiği konusunda bir çözüm imzaladılar.

kaynak 

17 Mart - UEFA, EURO 2020'yi 12 aya erteledi

UEFA, bu yıl Haziran ve Temmuz aylarında oynanması nedeniyle, milli takım yarışması UEFA EURO 2020'nin ertelendiğini duyurdu. Oyunda yer alan herkesin sağlığı önceliktir ve eşleştirme maçlarında yer alan ulusal kamu hizmetleri üzerinde gereksiz baskı oluşturmaktan kaçınılmalıdır. Hareket, COVİD-19 acil durumundan dolayı halihazırda bekleyen tüm yurtiçi yarışmaların tamamlanmasına yardımcı olacaktır.

Hem erkekler hem de kadınlar için kulüpler ve milli takımlar için tüm UEFA müsabakaları ve maçları (dostluk dahil) bir sonraki duyuruya kadar beklemeye alındı.

kaynak 

15 Mart - Bu haftanın tüm planlanan UEFA kulüp müsabakaları ertelendi

Önümüzdeki hafta planlanan tüm UEFA kulüp müsabakaları ertelendi.

17 ve 18 Mart'ta yapılması planlanan UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 raundunu da içeriyor; 19 Mart'ta yapılması planlanan son 16 UEFA Avrupa Ligi turu, ve 17-18 Mart tarihleri ​​için planlanan tüm UEFA Genç Ligi çeyrek final maçlarıda dahildir.

UEFA, 55 kişilik dernek temsilcilerini, Avrupa Kulüpler Birliği ve Avrupa Ligleri kurulları ve FİFPro temsilcisi ile birlikte, Avrupa futbolunun COVİD-19 salgınına tepkisini tartışmak üzere 17 Mart Salı günü bir video konferans toplantısına davet etti.

kaynak 

Yorum Yaz
0 / 500
sil
gönder
Yorumlar
filtreler
Yorumlar Yükleniyor...