Derbinin Ardindan!
SALI, 29 EYLÜL 2020 02:13
Türk futbolunun en heyecanlı gecelerinden biri olan Galatasaray - Fenerbahçe maçlarının bir yenisi daha geldi geçti. Ligin 3. haftasında 0-0 biten maçın ardından Lighub analiz;

Son yıllarda oynanan ez düşük tansiyonlu Galatasaray - Fenerbahçe derbisi oldu diyebiliriz. Mert Hakan transferi ile başlayan ve fikstür açıklandıktan sonra, koronavirüsün de etkisi ile, yönetim bazında sular ısınmaya başlamıştı. Bankalar Birliği anlaşlaması bu ısınan suları biraz soğuttu diyebiliriz. Son 2-3 haftada ki takım yöneticilerinin de negatif bir açıklamasını hatırlamıyorum. Tam aksine Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak’ın “temiz sayfa” açıklamaları var. Her ne kadar Fatih Terim, “aynı fikirde değilim, mecbur da değilim” gibi fair-play dışı bir söylemde bulunsa da, bu sözlere ortamı daha da gerecek bir cevap verilmedi.

Ortalığı karıştıran insanlar azaldı!

Kabul etmek gerekir ki, bütün büyük takımlarda, zaman zaman, kendi taraftarı tarafından çok sevilen fakat rakip taraftar tarafından da çok itici bulunan futbolcu/menajer karakterleri var. Örnek vermek gerekirse Pascal Nouma, Felipe Melo, Emre Belezoğlu.

Bu futbol karakterleri azalıp veya çoğaldıkça maçın enerjiside ona göre değişiyor.

Fenerbahçe’de agresif yapısı olarak sahada hiç kimseyi göremiyorum, kenarda ise son 1 aydır hiç on plana çıkmayan Volkan Demirel ve bu sene futbolcu transferlerinden başka hiç bir işe bulaşmayan bir Emre Belezoğlu vardı.

Galatasaray’da ise agresifliğiyle bilinen Belhanda dışında bir oyuncu olmadığı için onada fazla agresiflik yapıcak bir durum kalmadı. (Bir kaç posizyonda ağır faul yapsada onu futbolun doğal akışına verebiliriz) Fatih Terim ise maç önünde ve sonunda rakibe ve hakeme saygılı bir şekilde hitab etmesi, bu derbiyi son yılların en centilmen derbisi yaptı herhalde.

Fenerbahçe Oyun Analiz

Transferler hala tamamlanmadığı için Erol Bulut’ta hala ideal bir 11 arayışında. Tabi bütün gün antremanda oyuncuların performansını değerlendiricek en iyi isim Erol hoca, fakat ısrar ettiği bazı isimler futbol kamuoyunda tartışmalara yol açabiliyor. Orta 3’lu kim olmalı, Deniz Türüç oynamalı mı?, Kanatta kim daha iyi olur?

[Cevaplar: 1. Sosa, Gustavo, Mert 2. Hayır 3. Valencia, Thiam.. onun dışı gerekirse] :D

Genel olarak 90 dakikaya baktığımızda, istekli, defansta ve orta sahada basan, bir birine destek veren, ve hızlı çıkışları isteyen fakat daha beceremiyen bir Fenerbahçe izledik. 3. hafta ve yeni kadro olduğunu göz önünde bulundurursak, bu; Fenerbahçe’nin sonunda ışık olan bir tünele girdiğinin göstergesi olabilir.

Galatasaray Oyun Analiz

Fatih Terim şu an ki ideal kadrosuyla sahaya çıktı. Arda ve Belhanda’nın UEFA maçında oynamamaları tamamen bu derbi maçı için olduğunu düşünüyorum. Galatasaray’da bazı oyuncular son 4-5 maçtır parlamaya devam ediyor. Bunlar Taylan Antalyalı, Luyındama, Emre Kılınç, ve kaleci Fatih Öztürk. Bu isimler sanki senelerdir Galatasaray camiasının bir parçası gibi canla başla oynuyorlar ve taraflı, tarafsız bütün futbol severlerin beğenisini topluyorlar. Bu derbi için de değişmedi.

Sahanın yıldızı Galatasaray için Luyindama, Fenerbahçe için de Gustavo’dur. İkiside rakip takımın 100% olabilecek pozisyonlarını zamanında ve güven verici bir şekilde durdurdular.

Lighub Galatasaray - Fenerbahce derbi ilk 11, istatistik ve diger detaylarina burdan bakabilirsiniz. 




Yorum Yaz
0 / 500
sil
gönder
Yorumlar
filtreler
Yorumlar Yükleniyor...