Türkiye Futbol Federasyon'u 20 Takım Sistemine Nasıl Geçmeli?
PERŞEMBE, 30 TEMMUZ 2020 02:25

Türkiye Futbol Federasyon'u değişimlere devam ediyor. Daha 2-3 gün önce, flaş kararla yabancı kuralı getiren TFF, dün yapılan kulüpler birliği toplantısından çıkan bütün tavsiyeleri bir anda kanuna geçirdi.

Bununla birlikte, TFF Süper Lig, 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig'lerde bu sene küme düşme olmayacak. Önümüzdeki sene 21 takımla oynanacak olan ligler, bir sonraki sene 20'ye düşecek. Bir diğer değişiklik ise daha bir kaç gün önce yapılan TFF yabancı oyuncu kuralı hakkında.

Önümüzdeki sene başlaması beklenen yabancı kısıtlaması, yoğun takvim ve takımları finansal sıkıntıya sokmamak için 1 sene ertelendi.

Peki bu değişimleri yaparken neye göre yapıyorlar? Kimlere danışıyorlar? Bu sorunun cevabı kimse tarafından bilinmez iken yapılması gerekenler hakkında tavsiyemizi sunalım;

Türkiye senelerdir 20 takımla oynansın mı oynanmasın mı tartışmasını yapıyor. Kimilerine göre iyi, kimilerine göre kötü olan bir sistem. Bir çok insan 20 takım sistemini benimsiyor ve istiyor. Fakat, sıkıntı burda değil. Sıkıntı bu sisteme nasıl ve ne zaman geçileceği!

Lig bittikten sonra, bir anda 'biz küme düşen takımların hepsine af çıkardık, önümüzdeki sene 21 takımla oynayacağız' derseniz, bir çok takımda haklı olarak çıkıp 'siz bizim hakkımızı yiyiyorsunuz' diyebilir. Hatta, Akhisarspor bugün yaptığı açıklamada 'pandemi sürecinde düşen takımları etkiledi diyorsunuz, bir üst lige çıkan takımlara haksızlık değilmi" diye haklı olarak bir isyanda bulundu.

Bu sene oynanamayan ve önümüzdeki seneye ertelenen Euro 2020, önümüzdeki sezon maç trafiğini oldukça etkileyecek. Bunun üstüne 21 takım fikstürü, avrupa maçları, kupa maçları eklenirse, bir çok takım futbolcu bulamayabilir sezon sonunda; sakatlıklar, kart cezalıları, parasını alamadı diye kaçanlar, falan...

Peki ne olmalı?

Bu sene düşenler düşmeli, çıkanlar çıkmalı. Bundan sonraki 2 sezon boyunca sadece 2 takım düşürüp, 3 takım yükseltirsek, hem adil, düşmemeye oynayan bir ligi prezerv ederiz, hem de tempoyu yavaş yavaş yükseltip, takımlarımızın uzun ve zorlu maratona hazır olmalarını sağlarız.

Bu yöntemle şuan yaratılan haksızlık durumuda ortadan kalkar.

Yabancı sınırlamasına gelince. Bir sene daha gecikmesi mantıklı bir karar. Niye geldiği belli olmayan bir sistem, belki bir sene daha bekletilirse, vazgeçilebilir ve bu yanlıştan kurtulabiliriz.

Yorum Yaz
0 / 500
sil
gönder
Yorumlar
filtreler
Yorumlar Yükleniyor...