Lighubspor FK 2. Bölüm! FM 2020 ‘Bir Kulüp Yarat’ Kariyer Modu...Takım değeri maksimum 25 milyon TL! #fm20
ÇARŞAMBA, 15 TEMMUZ 2020 09:53

(2. Bölüm) Süper Lig'deki büyük takımların genç oyuncularıyla 2. Lig Beyaz Grup'tan başlayarak 'Bir Kulüp Yarat' kariyer modu! Takım değeri maksimum 25 milyon TL! #fm20

Amaç maximum 25 milyon euro kadro değerinde, Süper Lig'in 4 büyüklerinin gelecek vadeden genç oyuncularından kurulu bir takım, 2. Lig Beyaz Grup'tan başlarsa ne olur? Seri'nin 1. Bölümünü okumak istiyorsanız, buradan okuyabilirsiniz. 1. Bölümde takım yarattık, taktikleri belirledik, çalışanları ayarladık ve ilk hazırlık maçımıza çıktık.
Oyuncu Eleştiri Bir önceki bölümde oyuncu eleştirmesi için şöyle birşey demiştim;
İlk göruceğiniz şeylerden birtanesi oyuncu raporu. En iyi ve en kötü oyuncular listesi gönderiyor assistanınız size her hafta. Bu oyuncuları övüp eleştirebiliyorsunuz. Deneyimime göre; eğer hiç övüp/eleştirmezseniz, takımdaki disiplin azalıyor ve sizin sözünüsü fazla dinlememeye başlıyorlar. Buda maç performansını etkiliyor. Tavsiyem her "En Kötü" listesindeki oyuncuyu eleştirin, ve sadece 2-3 haftada bir "En İyi" listesindeki oyuncuyu övün. Her hafta oyuncuyu överseniz, "En Kötü" oyuncular hiç bitmiyor... ama bu taktikle yapınca 2-3 ay içinde "En Kötü" listesi boş oluyor ve hemen hemen bütün oyuncular "En İyi" listesine giriyor.
En kötü oyuncuları eleştirdikten sonra şöyle bir durum haline geliyor;
2. Hazırlık maçı Ikinci hazırlık maçınada ideal kadro ile çıkıyorum. Hazırlık maçlarındaki amacım oyuncuları 45 dakikadan başlatıp, son hazırlık maçında ideal kadroyo 90 dakika oynatmak. Eğer hepsini hemen 90 dakika oynatırsanız, çabuk sakatlanıyorlar.
Lighubspor FK 5 - 1 Nigde Anadolu FK Goller: Atalay Babacan (6), Guven Yalcin (49), Ilkay Isler (52, 87), Berk Cetin (55)
Kadro Derinliği Takım raporunun bir parçası olan kadro derinliği bölümü, hangi bölgeye transfer yapılması gerektiğini ve takımın güçlü/zayıf noktalarını görmek için çok güzel. Burda potansiyel ve suanki yıldızlarını görebiliyorsunuz.
Oyuncu Gelişim Yukarıdaki kadro derinliğinden yararlanarak, zayıf olduğunuz noktalara, oyuncu yetiştirebilirsiniz. Oyuncunun Gelişim ekranından yeni Mevki/Rol/Görev, Ekstra Antreman and antreman yoğunluk seviyesini değiştirebilirsiniz. Benim kadromun sağ kanat eksiği var. Onun için Ecan Şirin'in mevkisini sağ kanata değitirip, 4-5 hafta içerisinde onunda bu kanatta sarı konunumdan yeşil konumuna geçiçeğini göreceğiz.
3. Hazırlık maçı Bu macta biraz daha kadro degisimi yapip az oynayan oyunculari oynatiyorum.
Artvin Hopaspor 0 - 1 Lighubspor FK Goller: Atalay Babacan (22) 4. Hazırlık maçı 1. (Normal), 2. (Atak), ve 3. (Defans) taktikleri 30'ar dakkadan deniyorum, ve takımın taktik bilgisini yükseltmeye çalışıyorum.
Lighubspor FK 2 - 1 Menemen Spor Goller: Erdogan Kaya (16), Guven Yalcin (81) 5. Hazırlık maçı 1. (Normal) ve 2.(Atak) taktikleri 45'ar dakkadan deniyorum, ve takımın taktik bilgisini yükseltmeye çalışıyorum.
Lighubspor FK 3 - 0 Bayrampaşa Spor Goller: Baha Bilgen (37), Atalay Babacan (66 pen), Muhammed Gümüşkaya (87) 6. Hazırlık maçı 2. (Atak) ve 3. (Defans) taktik 90 dakika ve karma oyuncular.
Lighubspor FK 4 - 1 Gaziosmanpaşa Goller: Yunus Akgun (9), Guven Yalcin (52, 69, 75 pen) 7. Hazırlık maçı 1. (Normal) taktik 90 dakika ve as oyuncular. :D
Lighubspor FK 8 - 2 Körfez SK Goller: Yunus Akgun (11), Serkan Asan (29), Atalay Babacan (31 pen), Guven Yalcin (32), Gokay Guney (54), Muhammed Gumuskaya (73,88), Oguzhan Akgun (86) Ideal Kadro 7 hazirlik macindan sonra ideal kadroma ulasiyorum. Bir sonraki maca bu ideal kadro ile cikip ne yapacaklarini gorecez.
8. Hazırlık maçı İdeal kadro iş başında, hehe.
Yesil Bursa 0 - 8 Lighubspor FK Goller: Muhammed Gumuskaya (6), Guven Yalcin (10,16,28,71,82), Atalay Babacan (22), Gokay Guney (29) WTF Guven Yalcin :D:D:D:D 9. Hazırlık maçı Lig başlamadan önce biraz rotasyon, ve oynamayan oyunculara motivasyon...
ighubspor FK 2 - 1 Kocaelispor Goller: Guven Yalcin (19), Gokay Guney (51) Veee Lig Başlıyor!!! Yenilgisiz bir hazırlık döneminden sonra takım lige hazır. Bakalım bu fikstürle, lig ve kupada nereye kadar gidebilicez :D
Serinin 3. Bölümünde Lige Başlıyoruz... eğer bu seriye devam etmemi istiyorsanız lütfen bana aşağıdaki yorum kısmından iletin :)
Twitter'dan takip etmeyi unutmayin @lighubspor
Yorum Yaz
0 / 500
sil
gönder
Yorumlar
filtreler
Yorumlar Yükleniyor...